Jeg trenger å trene :-)

Her kan du diskutere alt mellom himmel og jord som ikke er relatert til PH

Jeg trenger å trene :-)

Innlegg Vivian » 19 Mar 2014 10:11

Så er det vår...selv om det snøen lå som et lokk over bilen, oppkjørselen og alt annet i dagtidlig. Jeg skal innrømme at det gjorde litt vondt i øynene da synet møtte meg, men så er det nå det å bare se forbi slike mindre irritasjonsmomenter.

For saken er at jeg er i dårlig form etter å ha tatt det med ro vinteren gjennom. Musklene har lagt seg til et konsekvent "ikke på jobb-modus" og jeg trenger å få dem med på laget nå. Det er på tide å våkne opp. Grunnene til at jeg har vært heller passiv i vinter er nok sammensatte. Med barn i skolen er det alltids en hverdag som skal tikke og gå og det dukker rett som det er opp bekymringer og problematikk som må konfronteres. Det kan bli slitsomt på det mentale plan når man forsøker å greie dette alene.

Så blir det faktum at jeg tilsynelatende er vekselvarm noe som lett overmanner motivasjonen til å fyke ut og være aktiv vinterstid.

Det er akkurat i det jeg skal til å erklære meg for uhelbredelig lat at den nye årstiden begynner å melde sin ankomst og jeg merker at noe rører seg i kroppen min og. Jeg har lyst ut, jeg har virketrang, jeg blir så glad for solen og krokusene....nei jeg venter med den latkapserklæringen og priser våren isteden.

Men det er jo da man merker hvorfor det å være inaktiv straffer seg. Særlig kanskje etterhvert som man trekker på årene. Kroppen blir stiv og veik av for mye inneliv.

Så har jeg en del bekjente som er svært aktive innen Cross Fit. Selv gamle menn trår til og løfter tungt lastede vektstenger og hopper opp og ned fra liggende til stående hundre ganger på rappen og alle ser veldig fornøyde ut med seg selv og jeg får også lyst.......ikke til å løfte de tyngste vektene, jeg skal si meg fornøyd om musklene mine vil løfte mitt eget bekken såpass jeg slipper å få ryggsmerter ved belastning, få midtseksjonen til å gjøre jobben sin. Men spørsmålet jeg stiller meg selv er jo om jeg sikter for høyt? Er jeg bare høy på våren? Våryr og litt gæern? Skal jeg våge meg inn på Cross Fit studieoet og forsøke meg?

Enn så lenge er vi ute og går og ser oss om i nærområdet, jeg og minsta. Vi møter svaner, treffer andre barn på lekeplassene og opplever livet slik det fortoner seg i sentrumskjernen her vi bor. Vi har ikke bodd så sentralt før. Jeg gjorde det i mine unge dager, men etter minsta kom har vi bodd på landet. Så gangavstand til kino, offentlige lekeplasser og butikker var vi ikke vant til før vi flyttet hit.

Det er trimmen min enn så lenge. Og kanskje er det nok.

Og ett ønske vet jeg jeg får oppfylt nå: det blir vår og sommer. Litt snø for å minne meg på å sette pris på den lyse, varme årstiden kan jeg tåle....Jo pinadø, det får jeg :-)
Vivian
 
Innlegg: 12
Registrert: 06 Feb 2010 18:13

Re: Jeg trenger å trene :-)

Innlegg Hall » 19 Mar 2014 14:16

Flott og "poetisk" innlegg, Vivian!

Jeg merker det samme som deg: Jeg har mer overskudd når sola skinner og blomstene titter frem. Men det er vi nok ikke alene om - friske personer føler det sikkert på samme måte. (I alle fall gjorde jeg det før jeg ble syk...)

Jeg har jo trent en del og dessuten vært på rehabilitering både i Tyskland og på Feiringklinikken. Erfaringene derfra, og hva spesialistene sier, er at vi PH-pasienter har en tendens til å presse oss for hardt. Treningen for oss bør være veldig moderat. Min beste trening er å gå. Jeg går to turer daglig med dvergpuddelen og får meg dermed lufteturer på til sammen 1,5-3 kilometer avhengig av dagsformen. Dessuten forsøker jeg en gang i blant å sykle på ergometersykkelen: 15-20 minutter på lav belastning holder i massevis. Dersom du i tillegg får lagt inn (meget) lett styrketrening på 15-20 minutter 1-2 ggr i uka, holder du muskulaturen ved like. Og så det viktigste av alt: Lytt til kroppen! Dersom du er trett en dag, bør du ikke presse deg. Og dersom du har trent en dag og føler deg veldig slapp senere på dagen og/eller dagen etter, ja så har du trent for hardt og bør justere ned aktivitetsnivået.

Nei, jeg tror ikke du er "gæern", kanskje bare litt våryr ;)
Diagnose okt 2005, Primær PAH
Marevan okt 2005-nå
Bosentan okt 2005-jan 2006 (leververdier)
Viagra jan 2006-nå
Brukerens avatar
Hall
Site Admin
 
Innlegg: 303
Registrert: 07 Mar 2008 14:58

Re: Jeg trenger å trene :-)

Innlegg nitta » 31 Mar 2014 19:43

Helt klart er det nøyaktig det samme om man er frisk! Nå er jeg av dem som trener mye hele året, sikkert litt for å gjøre opp for en ellers ikke så sunn livsstil :/ Selv når Torkild er innlagt sniker jeg meg på lekerommet og låner matte for å gjøre styrke og jeg løper opp og ned trappene før noen andre står opp (litt lettere å ikke kræsje med noen da).

Torkild derimot har nok allerede fått diagnosen "kronisk lat", selv om mye handler om PH og en vekt som ikke tilsier at man orker å trimme. Jeg synes dere er modige som tør å trene, selv om det sikkert er lettere når dere selv kan kjenne etter hvordan det føles. De gangene jeg forsøker å få Tork ut på tur er jeg redd for å presse han for hardt, men han er tøff og kommer etter selv om han ikke liker det.

Stå på, nyt sola og de gode dagene som gir alle litt mer motivasjon og ønske om å komme ut!! Kos dere!!
mamma til Torkild (f. 2007)
Medisiner:
remodulin, revatio, tracleer, marevan, spirix, diural, digoxin
nitta
 
Innlegg: 22
Registrert: 10 Mar 2013 21:09


Gå til Ikke sykdomsrelatert prat

Hvem er i forumet

Brukere som leser i dette forumet: Ingen registrerte brukere og 1 gjest

cron