Torkild til minne

Fra bildene ser han ut som enhver 7-åring. Han elsker pop-gruppa Kiss, og smiler og ler i sitt superhelt-kostyme. Torkild var imidlertid alvorlig syk av sykdommen pulmonal hypertensjon, og han ble dessverre så altfor tidlig revet bort fra familie og venner like etter sin bursdag.


På barneavdelingen på Rikshospitalet hang det en gang et bildekollasj. Det var trolig satt sammen av en mor som hadde mistet sitt barn som så ut til å ha vært omlag to år gammelt. Bildene viste et barn som nok hele livet var rammet av sykdom for mange av bildene var tatt i sykehusomgivelser. Allikevel får vi inntrykk av et barn som satte pris på livet og gav stor glede til sin familie. For på mange av bildene ser vi smilende og glade mennesker. Tittelen på bildekollasjen lød omtrentlig slik: «Også to år er et fullverdig liv».


Og slik var det nok også med Torkild. Han gikk dessverre bort så altfor tidlig, men han levde på sine syv år et fullferdig liv fylt med gleder og sorger som andre som lever forventet livslengde. For på bildevideoen nedenfor kan vi se en gutt som smiler og gleder seg over livet.


Torkild satte nok pris på sykehusklovnene. Og hans mor ønsket ikke blomster i begravelsen, men heller en donasjon til klovnene. Støtt gjerne deres viktige arbeid ved å overføre penger til dere konto:  1503.03.54769 Merk gaven «Torkild Haugerud» slik at pengene går til sykehusklovnenes arbeid på Rikshospitalet.


Torkild - en ekte superhelt!© Hall Skåra 2011