Rehabiliteringsopphold

Rehabiliteringsopphold på Feiringklinikken 02.06 - 20.06.14


I år var vi igjen en gjeng pasienter med diagnosen Pulmonal Arteriell Hypertensjon (PAH) som var samlet til et 3 ukers rehabiliteringsopphold på Feiringklinikken. For noen av deltagerne var dette det første møte med Feiringklinikken, mens noen hadde deltatt på rehabilitering her tidligere. Felles var at vi alle så frem til disse ukene med mulighet til trening og få oppdatert våre kunnskaper. 


Vi har hatt et godt tilrettelagt og individuell tilpasset treningsprogram og på tre uker har vi bl.a. gjennomført følgende treningsøkter: spinning, ball, hjertetrim, styrketrening, bassengtrening, sirkeltrening, turgåing og avspenning. Av undervisning har vi hatt sykdomslære, treningslære og ernæringslære. Vi har også hatt gruppesamtaler med psykolog. Praktisk matlagingskurs er det også blitt tid til. 


Personalet som har fulgt oss har består av fysioterapeut, idrettspedagoger, sykepleier, lege, attføringskonsulent, psykolog og ernæringsfysiolog. 


På kveldstid, og etter eget ønske, har vi også hatt mulighet til å benytte trimrom, styrkerom, basseng, biljardbord og for ikke å glemme et sosiale fellesskap med andre i samme situasjon. 

De fleste av oss har bodd i egne boliger/små leiligheter i umiddelbar nærhet til Feiringklinikken, mens noen har hatt rom på selve klinikken.  Måltider som lunsj og middag har vi alle spist i spisesalen mens kveldsmat og frokost har hver enkelt bolig selv bestilt på hovedkjøkkenet og sørget for å lage til selv.


Oppholdet har gitt oss økt innsikt og forståelse av egen sykdom samt økt mestring og økt livskvalitet, pluss trygghet i å bruke kroppen. Med kompetent personale og trygge omgivelser har vi turt å presse oss det lille ekstra, og vi kommer hjem med ny giv. 


For dere som tenker at dette kan være noe for dere, så blir det nytt tilbud i løpet av neste vår.


Med hilsen

Anne, Reidun, Inger- Lise, Synnøve, André og Sølvi


Feiring

Fem fornøyde jenter + leder for rehabiliteringsavdelingen: Nils Erling Myhr

(André var ikke til stede da bildet ble tatt.)


© Hall Skåra 2011