Dag 6 av utredningen

I dag var det gastroskopi. En slange med kamera føres ned i magesekken via munnen. (Man får et munnstykke i munnen med et hull til slangen slik at man ikke tygger på slangen.) Der kan de se om spiserøret er slik det skal være og om man har magesår eller andre problemer i magesekken. Jeg gruet meg på forhånd, men jeg fikk nok beroligende til å slå ut en elefant, så jeg kan faktisk ikke huske selve undersøkelsen! Jeg vet at det bare tok noen minutter, men jeg tror jeg må ha sovnet underveis! 


Så nå er jeg ferdig med de fleste undersøkelsene. Skal trekke en visdomstann på mandag, men det bekymrer meg ikke så veldig. Det som gjenstår nå er bl.a. samtale med transplantasjonskoordinator hvor man lager en transportplan til dagen en eventuell transplantasjon skal finne sted, omvisning på thorex-avdelingen hvor man tilbringer de første dagene/uken etter en transplantasjon, fotograf for å ha et bilde av meg i mappen min, og så en oppsummeringssamtale. Dette regner jeg med vil bli gjort mandag og tirsdag neste uke.


Nå er det virkelig godt med helg. Det er ikke det at undersøkelsene er så ille, men det er tett program, mye venting og det blir man jo litt sliten av. Nå skal jeg kose meg i helgen med sushi. Skal spise det så ofte at jeg blir lei av det slik at jeg ikke savner det hvis jeg blir transplantert!

© Hall Skåra 2011