Dag 9 og 10 av utredningen

Onsdag var jeg på hudavdelingen og sjekket en liten kul jeg har. Hudlegen mente den var harmløs, så ingenting ble gjort videre der. 


Ved lunsjtider fikk jeg lagt inn et Hickman kateter. Jeg har hittil fått Remodulin subkutant på magen, men har hatt store smerter som har vart i 8-10 dager. I tillegg har kanylen begynt å bli irritert og blø etter 12-16 dager og da har jeg måtte skifte, og det har blitt nye 8-10 dager med smerte. 

Hickman kateteret er IV behandling, så nå har jeg en liten tynn slange som ligger rett ved hjertet og kommer ut like over venstre bryst. Jeg bruker den samme Crono five pumpen, men programmert annerledes. Slangen er også annerledes, med bl.a. filter. Dette er for å hindre bakterier i å komme rett inn i blodet. God hygiene er viktig, og å rense og stelle området der slangen kommer ut, for å unngå infeksjoner. 


Da de skulle legge inn kateteret ble jeg lagt på en operasjonsstue. Man får lokalbedøvelse, men også beroligende. Kirurgen advarte om at de lokalbedøvende sprøytene kunne være litt vonde, men han har nok aldri vokset bena sine, for det er mye verre! 


Jeg sovnet og hadde ingen smerter etterpå.


Torsdag var jeg til røntgen av spiserøret. Jeg måtte drikke en væske som smakte frukt, men med konsistensen av våt sement! Kontrastvæske, selvsagt. Igjen viste det at lukkemusklene i spiserøret mitt er noe svekket. Dette bekymrer meg, for det er kan avgjøre om jeg blir satt på venteliste eller ikke. Legene er redde for at magesyre skal sive opp i spiserøret og inn i de nye lungene og skape infeksjoner. Så nå venter jeg på at legene skal snakke med kirurgen som avgjør det hele. Det er forferdelig nervepirrende!


Jeg har avtale om å ringe opp på Rikshospitalet på onsdag, og da får jeg vel vite den endelige beslutningen. Og blir det klarsignal, så blir jeg satt på liste på fredag. De oppdaterer transplantasjonslisten hver fredag.


Så nå er det bare å håpe at jeg kommer på listen! Krysser fingre og tær!

© Hall Skåra 2011