Moteshow på PH-konferanse

Moteshow er fast på agendaen på PH-konferansen som avholdes hvert andre år i USA. Årets konferanse var intet unntak. 


Moteshowet på PH-konferansen er imidlertid ikke som et ordinært moteshow. For det første er alle modellene PH-pasienter. For det andre synes det ikke som om klærne modellene har på seg er det som er det primære fokuset på showet. For når modellene stolt går nedover catwalken, er det deres sykdomshistorie som blir beskrevet. I tillegg forteller annonsørene også ofte om hva slags hobbyer og interesser som modellene har. Og mange ganger er dette viktige fakta siden klærne som blir brukt ofte har relevanse til dette.  


En PH-pasient og modell hadde for eksempel huladansing som hobby. Hun deltok til og med i konkurranser med hobbyen sin. Og da hun gikk ned runwayen, gikk hun selvsagt i sitt hulakostyme. Men hun er definitivt ingen vanlig huladanser, for har du noen gang sett en huladanser som bærer oksygenflaske på ryggen og som har nesekanyle? Og da hun viste sine huladanseferdigheter  på scenen, tok publikum helt av.


En annen model kom ned runwayen i karatedrakt. Og ja, du gjettet riktig, modellen og pasienten hadde karate som hobby. Hun må dessuten være dyktig i sporten, for hun hadde på seg svart belte. Responsen fra publikum var stor da hun demonsterte noen høye karatespark.


Mest jubel fikk nok imidlertid de PH-syke barna og -ungdommene der de gikk ned runwayen. En gutt hadde på seg et supermannkostyme og lot dermed alle forstå hvem som var hans superhelt. En sjenert liten jente gikk ned runwayen i et sebrakostyme og på ryggen hadde hun en sebraryggsekk som inneholdt hennes PH-pumpe. Og to venninner gikk ned runwayen i like kjoler og viste stolt deres glitrende og matchende ryggsekker med PH-pumper.


Så om du noen gang deltar på PH-konferansen i USA, bør du ikke gå glipp av moteshowet. Det er virkelig inspirerende å se barn, ungdom og voksne PH-pasienter som stolt går ned runwayen til overdøvende applaus fra publikum der de fleste nok selv er PH-pasienter. 


Her er tre korte videoer fra moteshowet:

© Hall Skåra 2011