RDD 2012

Rare Disease Day (RDD) 2012 finner sted 29. februar. Dette er en sjelden dag (skuddårsdag) som symboliserer markeringen av en sjelden sykdom: pulmonal hypertensjon (PH). Flere land i Europa kjører en kampanje denne dagen for å skape blest om sykdommen. Det er PHA Europa og Bayer HealthCare som en ansvarlig for kampanjen.


I Norge har pasientgruppa valgt å samarbeide med basketball-laget Bærum Basket. Laget ble norgesmestre i fjor og samarbeidet også da med pasientgruppa for å markere den sjeldne sykdommers dag. I år, som i fjor, vil laget spille en av deres elitekamper med blå lepper for å symbolisere et av symptomene som kan oppstå når man er rammet av sykdommen PH. I tillegg vil laget dele ut flygeblader og blå slikkepinner (formet som blå lepper) på Sandvika Storsenter lørdag 25. februar kl. 12.00. Basketballkampen spilles på søndag 26. februar i Nadderudhallen kl. 16.00 mot Gimle Basket. 


Forhåpentligvis vil arrangementene skape blest om sykdommen. For desto flere som kjenner til symptomene på PH, desto flere vil be sin lege om å sjekke for PH dersom de gjenkjenner symptomene. Dermed vil man kunne få stilt en tidlig diagnose som igjen vil ha store følger for livskvalitet og prognose.


Hva er så symptomene på PH? Les mer om dette på våre nettsider her.


En helsides annonse vil også kunne leses i Budstikka i en av dagene før blå-lepper-kampen:


Stikka-annonse


© Hall Skåra 2011