Veien til helbredelse

Tre personer som jobber med PH-pasienter i USA, har bestemt seg for å forsøke å samle inn penger til PH-forskning og å øke bevisstheten i befolkningen om denne sjeldne sykdommen. Dette vil de gjøre med en ekspedisjon til Afrikas høyeste fjell: Kilimanjaro (5895 m.o.h.)


Jessica Lazar forklarer: «Ved å oppholde oss i så store høyder, vil vi faktisk påføre oss selv PH midlertidig. Slik vil vi bedre kunne forstå hverdagen til våre PH-pasienter. Samtidig vil jo dette også være en passende og ypperlig måte å skape blest om sykdommen på.»


Det økonomiske målet med reisen var å samle inn 100.000 dollar til PH-forskningen. Et farmasøytisk firma lovet å matche alle donasjoner opp til 50,000 dollar, og dermed er faktisk målet på 100,000 dollar allerede nådd før de tre personene når fjelltoppen! I skrivende stund har donasjonene kommet opp i nesten 110,000 dollar til prosjektet som går under navnet: «Path to cure».


De tre personene ankom Tanzania 19. februar, og regner med å nå fjelltoppen fredag 26. februar. Så langt har alt gått etter planen. Du kan følge ekspedisjonen på deres bloggsider her.


© Hall Skåra 2011