Natalie Cole

Nyttårsaften 2015 døde dessverre sangerinnen og skuespillerinnen Natalie Cole i en alder av 65 år. Natalie gjennomgikk en levertransplantasjon i 2009, men det viste seg at sykdommen som tok livet hennes var IPAH (idiopatisk pulmonal arteriell hypertensjon).


Natalie Cole fikk diagnosen IPAH like etter levertransplantasjonen i 2009. Hennes familie fortalte at sykdommen ble holdt i sjakk av medisiner, og at hun holdt mange konserter rundt om i verden til tross for sin sykdom. 


Sangerinnen strevde også med hepatitt C som er en betennelse i leveren. Natalie Cole var åpen om sitt langvarige narkotikamisbruk og at dette nok var årsaken til leverproblemene. Det var imidlertid ingen holdepunkter på at narkotikamisbruket hadde forårsaket henne PH-sykdom. For når diagnosen er «idiopatisk» PAH, betyr det at legene ikke visste årsaken til sykdommen hennes. 


Natalie Cole var datteren til den legendariske sangeren Nat King Cole. På Natalies plate «Unforgettable… With love» fra 1990, sang hun sine fars sanger i eget arrangement. Platen inneholdt også en «kunstig» duett der hun sang sammen med sin avdøde far der hans innspilling ble lagt oppå hennes.


Natalie Cole fikk en stjerne på Hollywood Walk of Fame, hun ble tildelt «MusiCares Person of the Year» i 1993 og fikk en grammy in 1975 for beste nykommer.


440px-Nataliecole2007
Walk of fame


© Hall Skåra 2011