Opphold på Feiringklinikken i juni 2016

Også denne sommeren var det en del av PAHerne som var så heldige å få komme til Feiring. Vi var en fin gruppe mennesker, der noen kjente hverandre fra før, og noen var nye. Noen hadde flere opphold bak seg, og andre var der for første gang. Alle fikk vi kjenne på fellesskapet og samholdet når en gruppe mennesker med samme diagnose får være sammen i tre uker. PÅ disse tre ukene lærte vi mye om kroppen vår og sykdommen. Vi lærte å kjenne på hva vi tåler av fysisk aktivitet. Vi lærte å sette sammen et kosthold som er optimalt for oss, og ikke minst; Vi fikk nye venner med innsikt i vår egen sykdom, og vår hverdagslige utfordringer.


Personalet på Feiringklinikken har god kompetanse på PAH, så det kjennes trygt å være der. Når det kommer til treningsopplegg, så er de gode på å se hver enkelt av oss og våre begrensninger. Alle fikk vi trene innenfor våre egne komfort-soner. Noen hadde lite eller ingen begrensninger, og kunne presse seg på trening. Det føltes også trygt når man var visste at den faglige kunnskapen til leger og fysioterapeuter var så god.


I år var vi ekstra heldige med været. Sol og varme gav oss muligheten til å være mye ute både under trening og i fritiden. Vi lunne ligge nede ved Mjøsa og filosofere over livet. Vi kunne gå turer opp bratte bakker og belønne oss med is på butikken. Vi kunne le og gråte sammen både ute og inne.


Håper så mange som mulig vil søke om et opphold på Feiringklinikken til neste vår.


DSC 0833 (3)© Hall Skåra 2011