Liv til minne

Portrett Liv


Like før jul mottok vi det triste budskapet om at Liv hadde gått bort. Hun hadde kjempet imot PH i mange år, men måtte dessverre til slutt gi opp kampen. Hun hadde i den siste tiden blitt stadig dårligere, og ble utredet for å få byttet lungene. Hun kom dessverre aldri så langt.


Liv var et fast innslag på våre samlinger. Hun var et følelsesmenneske, og både latter og tårer satt løst. Det bidro til god stemning på våre treff samtidig som vi også fikk anledning til å diskutere de vanskelige temaene. For det er jo ikke alltid like lett å leve med en alvorlig og uhelbredelig sykdom. «Jeg har nok aldri grått så mye sammen med noen som med Liv,» uttalte en nær venn i den flotte minnemarkeringen etter hennes begravelse. «Men samtidig har jeg heller aldri ledd så mye sammen med noen som med Liv,» fortalte hun smilende. Liv ønsket selv ikke at minnemarkeringen skulle bli altfor alvorspreget, og det var derfor mange muntre historier som ble fortalt fra hennes nesten 62 år gamle liv. Hun hadde tydeligvis satt spor etter seg, for det var mange som hadde noe på hjertet som de ønsket å dele med de øvrige deltagerne. 


Liv etterlot seg to voksne barn samt flere barnebarn. Hun hadde et nært og varmt forhold til familien, og vil nok bli sårt savnet. Vi vil også savne den smittende latteren hennes på våre samlinger, og vil aldri glemme dette flotte menneske som vi var så heldige til å få treffe. Vi lyser fred over hennes minne.


Hall Skåra

Leder PHA Norge© Hall Skåra 2011