Sterkt budskap

Datafirmaet Apple har hatt stor suksess de siste årene mye takket være deres populære iPod. En annen viktig faktor til deres suksess, har vært adm. dir. Steve Jobs. Aksjekursen sank derfor markant da han på en presentasjon for en tid tilbake fremstod som svak og sykelig tynn. En pressemelding fra Apple om at Jobs hadde fordøyelsesproblemer, beroliget ikke markedet nevneverdig. De trodde tydeligvis Apples ubestridte leder var alvorlig syk.


Og markedet hadde rett. For fem måneder siden gjennomgikk Jobs en levertransplantasjon. Nå var han tilbake i offentlighetens lys da han i går skulle presentere siste nyheter innenfor iPod- og iPhonefronten. Han fikk forståelig nok stående applaus da han viste seg på scenen. Det var stille i rommet da han tok ordet:


«Jeg er veldig glad for å være her med dere alle. Som dere kanskje vet, gjennomgikk jeg en levertransplantasjon for fem måneder siden. Så nå har jeg en lever til en person i 20-årene som døde i en bilulykke og som var generøs nok til å donere bort sine organer. Jeg ville ikke vært her i dag uten slik generøsitet. Så jeg håper vi alle kan være like generøse og bli organdonorer.»

© Hall Skåra 2011